torsdag 30 december 2010

Johnny Cash , The man in black .





John R. "Johnny" Cash, föddes 26 Februari 1932 i Kingsland, Arkansas , död 12 September 2003 i Nashville ,var en amerikansk sångare , kompositör och skådespelare. Han är ett av de mest inflytelserika namnen inom countrygenren genom alla tider, och han var även verksam som skådespelare. Hans album har sålts i mer än 50 miljoner exemplar.


Han blev känd för sin djupa, distinkta röst, det speciella boom-chicka-boom-soundet hos sin bakgrundsgrupp Tennessee Three, sin mörka klädstil och framtoning, vilket gjorde honom känd som The man in black (mannen i svart). Han hälsade alltid publiken vid sina framträdanden med ett enkelt "Hello, I'm Johnny Cash .

Vid 1960-talets mitt hade Cash en lång rad toppsäljande hits, och blev en av USA:s populäraste artister. Hans karriär stagnerade dock, och hans problem med alkohol och andra droger hade en negativ påverkan både på hans framträdanden och på hans äktenskap med den första hustrun Vivian Liberto. Under en show i Nashville 1965 blev han så våldsam att han i fortsättningen förbjöds att spela på Grand Ole Opry. Även om Cash odlade en image om att vara "outlaw", dömdes han aldrig till fängelse. Han arresterades sju gånger för mindre förbrytelser, vilket i vart och ett av de sju fallen ledde till att han hamnade bakom lås och bom över natten. Källa : wikipedia



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar